Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om understöd för slopande av oljeuppvärmning i småhus 26.8.2021/803

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas vid beviljande av statsunderstöd inom ramen för anslagen i statsbudgeten till ägare av egnahemshus och parhus (småhus) för avlägsnande av oljeuppvärmningssystemet i småhus och för ändring av uppvärmningsformen från oljeuppvärmning till andra uppvärmningsformer. Understödet beviljas som ett specialunderstöd enligt 5 § 3 mom. i statsunderstödslagen (688/2001).

Bestämmelser om statsunderstöd finns dessutom i statsunderstödslagen.

2 §

Statsbidragsmyndighet

Statsbidragsmyndigheter är närings-, trafik- och miljöcentralen i Birkaland och närings-, trafik- och miljöcentralernas samt arbets- och näringsbyråernas utvecklings- och förvaltningscenter. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Birkaland beslutar om beviljande av understöd och sköter anknytande uppgifter. Närings-, trafik- och miljöcentralernas samt arbets- och näringsbyråernas utvecklings- och förvaltningscenter sköter utbetalning, återkrav och övervakning av understödet och anknytande uppgifter.

3 §

Åtgärder som ska understödas

Understöd kan beviljas för sådana kostnader för åtgärder för ändring av uppvärmningssystemet i småhus genom vilka ett oljeuppvärmningssystem avlägsnas och ersätts med fjärrvärme, jordvärme, luft-vattenvärme eller något annat uppvärmningssystem, med undantag för uppvärmningssystem som använder fossila bränslen. Understöd beviljas dock inte om småhusets oljeuppvärmningssystem ändras så att det fungerar med biobrännolja. Understöd kan också sökas retroaktivt.

Den åtgär...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.