Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets beslut om att till Finland ta personer som av Finlands beskickning i Kabul anställts i stationeringslandet samt företrädare för andra grupper 24.8.2021/780

Statsrådet har med stöd av 93 § i utlänningslagen (301/2004) beslutat att Finland, utöver de personer som tas till Finland i enlighet med de tidigare besluten av den 13 augusti 2021 och den 15 augusti 2021, med stöd av detta beslut tar sammanlagt högst 45 av Finlands ambassad i Kabul i stationeringslandet anställda personer som har stått i anställningsförhållande till ambassaden mellan den 1 januari 2016 och den 31 december 2020 och som har bett om att finska staten ska ta dem till Finland, inklusive familjemedlemmar i samma hushåll och myndiga ogifta barn, och därutöver högst 83 personer som den 13 augusti 2021 har stått i anställningsförhållande till företaget Tahiri Protection Risk Management Consulting som har tillhandahållit säkerhetstjänster för Finlands ambassad i Kabul. Beslutet har avseende personalen på Tahiri Protection Risk Management Consulting begränsats till att gälla de närskyddsgrupper som har ansvarat för ambassadpersonalens säkerhet och de gruppchefer, insatschefer, förvaltningschefer, chaufförer samt skydds- och säkerhetsmän som har tjänstgjort i dessa grupper och som har bett om att få komma till Finland, inklusive deras familjemedlemmar i samma hushåll och myndiga ogifta barn. Dessa personer tas till Finland från Afghanistan. De beviljas uppehållstillstånd enligt 113 § i utlänningslagen.


Detta beslut träder i kraft genast.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.