Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om finansiering som beviljas 2021 och 2022 för beredningen av välfärdsområdenas och HUS-sammanslutningens verksamhet (i kraft 1.7.2021–31.12.2023) 29.6.2021/664

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om beviljande, utbetalning och användning av det statsunderstöd enligt 15 § i lagen om genomförande av reformen av social- och hälsovården och räddningsväsendet och om införande av den lagstiftning som gäller reformen (616/2021), nedaninförandelagen, som betalas åren 2021 och 2022 för kostnaderna för inledande av ett välfärdsområdes verksamhet och förvaltning, för kostnaderna för de organ som väljs i den temporära HUS-beredningsgruppen och i HUS-sammanslutningen och för kostnaderna för vissa uppgifter för Helsingfors stad.

Utöver vad som anges i denna förordning tillämpas på beviljande, utbetalning och användning av det statsunderstöd som avses i 1 mom. bestämmelserna i statsunderstödslagen (688/2001).

2 §

Understödstagare

Understöd kan beviljas ett i lagen om välfärdsområden (611/2021) avsett välfärdsområde, HUS-sammanslutningen enligt lagen om ordnande av social- och hälsovården och räddningsväsendet i Nyland (615/2021) samt samkommunen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

Understöd kan beviljas Helsingfors stad.

3 §

Användning av understöd

Understöd beviljas inom ramen för det anslag som reserverats i statsbudgeten som allmänt understöd enligt 5 § 2 mom. i statsunderstödslagen för kostnader som uppkommit under giltighetstiden för denna förordning.

Ett välfärdsområde får använda understödet

1) för kostnader som föranleds av ordnandet av d...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.