Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om ansökan om miljöersättning, kompensationsersättning, ersättning för ekologisk produktion och ersättning för icke-produktiva investeringar 2021 22.4.2021/348

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av lagen om vissa programbaserade ersättningar till jordbrukare (1360/2014):

1 §

Miljöförbindelse

År 2021 tar kommunerna inte emot nya i 5 § i lagen om vissa programbaserade ersättningar till jordbrukare (1360/2014) avsedda miljöförbindelser.

Till en miljöförbindelse som är i kraft 2021 kan på ansökan av en aktiv jordbrukare fogas

1) högst fem hektar sådan åkerareal som avses i 5 § 1 mom. i statsrådets förordning om miljöersättning (235/2015),

2) åkerareal enligt 4 § i statsrådets förordning om miljöersättning som den som ingått miljöförbindelsen har uppgett i stödansökan år 2020.

Om den åkerareal som omfattas av förbindelsen är mindre än fem hektar i de fall som avses i 2 mom. 1 punkten, får den åkerareal som fogas till förbindelsen vara högst en hektar.

En aktiv jordbrukare som ingått en miljöförbindelse som löper ut 2021 får förlänga förbindelsens giltighetstid med ett år.

2 §

Miljöavtal

Av de miljöavtal som avses i 27 § i statsrådets förordning om miljöersättning får en aktiv jordbrukare 2021 ingå avtal om skötsel av våtmarker och avtal om skötsel av landsbygdsnaturens mångfald och landskapet.

En i 5 § 5 mom. i lagen om vissa programbaserade ersättningar till jordbrukare avsedd registrerad förening får 2021 ingå i 1 mom. avsedda avtal om skötsel av våtmarker och avtal om skötsel av landsbygdsnaturens mångfald och landskapet. En i 12 kap. i vattenlagen (587/2011) avsedd vattenrättslig sammanslutning kan ingå ett i 1 mom. avsett avtal om skötsel av våtmarker.

I 5 § 6 mom. i lagen om vissa prog...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.