Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om bekämpning av djursjukdomar i kategorierna b och c 13.4.2021/327

I enlighet med ministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om djursjukdomar (76/2021) och 9 § 2 och 3 mom. i lagen om medicinsk behandling av djur (387/2014):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om bekämpning av djursjukdomar som betecknas som sjukdomar i kategorierna b och c.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) formell misstanke om djursjukdom en misstanke om djursjukdom som avses i artiklarna 74.1 eller 76.2 i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2016/429 om överförbara djursjukdomar och om ändring och upphävande av vissa akter med avseende på djurhälsa (”djurhälsolag”), nedan EU:s djurhälsoförordning, och som konstaterats av regionförvaltningsverket, samt

2) kontrolldjur djur som är av sådan art och ålder som är lämpliga för att upptäcka sjukdomen i fråga och som efter det att åtgärder för att utrota en djursjukdom har genomförts placeras i en tömd anläggning innan den egentliga djurproduktionen börjar och som man undersöker för att säkerställa att sjukdomen inte längre förekommer i anläggningen. (10.5.2023/823)

I denna förordning används också definitionerna enligt 2 § i lagen om djursjukdomar (76/2021), artikel 4 i EU:s djurhälsoförordning samt kommissionens delegerade förordning (EU) 2020/688 om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2016/429 vad gäller djurhälsokrav för förflyttningar av landlevande djur och kläckägg inom unionen.

2 kap

Sjukdomsfri status och utrotningsprogram

3 §

Områden som är fria från sjukdomar i kategori b

Finland har sjukdomsfri status avseende följande sjukdomar i ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.