Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om behörighets- och språkkrav för personer som utför myndighetstillsyn över livsmedel av animaliskt ursprung 15.4.2021/312

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 32 § 2 mom. i livsmedelslagen (297/2021) och 6 § 3 mom. i lagen om de språkkunskaper som krävs av offentligt anställda (424/2003):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs det om vissa behörighetskrav för personer som utför myndighetstillsyn över livsmedel av animaliskt ursprung.

Genom denna förordning kompletteras kraven i kommissionens delegerade förordning (EU) 2019/624 och fastställs de nationella bestämmelser som förordningen möjliggör.

2 §

Behörighetskrav för dem som övervakar slakteriverksamhet

Behörighetskrav för officiella veterinärer som övervakar slakterier, renslakterier eller vilthanteringsanläggningar är utöver den yrkeskompetens som avses i artikel 13.1 i kommissionens delegerade förordning (EU) 2019/624 rätten att vara verksam som legitimerad veterinär. Livsmedelsverket bedömer yrkeskompetensen på det sätt som föreskrivs i kapitel I i bilaga II till ovannämnda förordning. Den som har avlagt veterinärmedicine licentiatexamen anses ha förvärvat denna yrkeskompetens som ett led i sina studier.

Med avvikelse från vad som föreskrivs i 1 mom. är ett behörighetskrav för en sådan officiell veterinär som har till uppgift att endast tidvis övervaka verksamhet som bedrivs av små företag rätten att vara verksam som legitimerad veterinär.

De behörighetskrav som föreskrivs i denna paragraf gäller även vikarier. Bestämmelser om veterinärmedicine studerandes rätt att arbeta som vikarie för officiella veterinärer som övervakar slakterier finns dock i 7 § 3 mo...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.