Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om beräkning av kravet som kompletterar minimikravet för kapitalbas och kvalificerade skulder utifrån de totala skulderna och kapitalbasen 31.3.2021/267

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 kap. 7 b § 4 mom. i lagen om resolution av kreditinstitut och värdepappersföretag (1194/2014), sådant det lyder i lag 234/2021:

1 §

Kravets som kompletterar minimikravet i 8 kap. 7 b § 4 mom. i lagen om resolution av kreditinstitut och värdepappersföretag föreskrivna andel av de totala skulder och kapitalbasen beräknas med formeln ((1-X1/X2) x 8 procent av det totala beloppet av skulderna och kapitalbasen, där X1 är 3,5 procent av det riskvägda exponeringsbelopp som beräknas i enlighet med artikel 92.3 i europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 575/2013 om tillsynskrav för kreditinstitut och värdepappersföretag och om ändring av förordning (EU) nr 648/2012 (EU:s tillsynsförordning) och X2 summan av det sammanlagda buffertkrav och 18 procent av det totala riskvägda exponeringsbelopp som beräknas i enlighet med artikel 92.3 i den förordningen. Vid tillämpning av artikel 92.3 i EU:s tillsynsförordning ska dessutom beaktas de minskningar som är möjlig enligt artikel 72b.3 i den förordningen.

2 §

Denna förordning träder i kraft den 1 april 2021.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.