Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om kommunens betalningsandel och minimihastigheten för en snabb bredbandsförbindelse i bredbandsprojekt 11.3.2021/203

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § 3 mom. och 12 § 4 mom. i lagen om stöd för byggande av bred-band (1262/2020):

1 §

Fastställande av kommunens betalningsandel

För fastställande av kommunens betalningsandel enligt 8 § 2 mom. i lagen om stöd för byggande av bredband (1262/2020) poängsätts och rangordnas kommunerna enligt följande beräkningsformel: 0,5*Kgrupp+0,5*Keko.

I den i 1 mom. angivna formeln är

1) Kgrupp en koefficient som grundar sig på den statistiska kommungrupperingen och beskriver kommunens tätortsgrad och folkmängd; landsbygdskommuner har koefficienten 1 000, tätortskommuner koefficienten 500 och urbana kommuner koefficienten 0,

2) Keko en koefficient som beskriver kommunens ekonomiska bärkraft och beräknas utifrån över- eller underskottet i kommunens balansräkning per invånare.

Den i 2 mom. 2 punkten nämnda koefficienten beräknas enligt följande formel: 1000–(Akommun–Aminsta)/(Astörsta–Aminsta)*1000

I den i 3 mom. angivna formeln är

1) Akommun över- eller underskottet i kommunens balansräkning per invånare,

2) Aminsta över- eller underskottet i kommunens balansräkning per invånare i den kommun som har det minsta över- eller underskottet av alla kommuner; om den ifrågavarande kommunens balansräkning visar underskott, anges det med negativt förtecken i formeln.

3) Astörsta över- eller underskottet i kommunens balansräkning per invånare i den kommun som har det största över- eller underskottet av alla kommuner; om den ifrågavarande kommunens balansräkning visar underskott, anges det med negativt förtecken i formeln.

Betalningsande...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.