Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om bolagisering av Institutet för hälsa och välfärds kommersiella vaccinforskningstjänster 17.12.2020/1159

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Överlåtelsefullmakt och det bolag som ska bildas

Statsrådet bemyndigas att överlåta den egendom för produktion av kommersiella vaccinforskningstjänster som innehas av Institutet för hälsa och välfärd inom social- och hälsovårdsministeriets ansvarsområde och den verksamhet som hänför sig till institutets kommersiella vaccinforskningstjänster till ett aktiebolag som ska bildas, vars verksamhetsområde vid bolagsbildningen är medicinsk forskning och utveckling.

Staten tecknar majoriteten av aktierna i aktiebolaget vid bolagsbildningen.

2 §

Överlåtelsevillkor

Statsrådet bestämmer vilken statlig egendom som ska överlåtas och dess värde samt överlåtelsevillkoren. Statsrådet bestämmer också om övriga arrangemang som gäller överlåtelsen av statens egendom och beslutar för statens del om arrangemangen som gäller bildandet av aktiebolaget.

Statsrådet bestämmer vilken del av statens egendom som ska överlåtas mot aktier i aktiebolaget.

3 §

Beskattning

Vid inkomstbeskattningen av det aktiebolag som bildas iakttas i tillämpliga delar bestämmelserna om verksamhetsöverlåtelse i 52 d § i lagen om beskattning av inkomst av näringsverksamhet (360/1968).

4 §

Ansvar för förbindelser

Det aktiebolag som bildas svarar för de kredit-, forsknings-, service-, anskaffnings- och leveransavtal samt andra liknande förbindelser som Institutet för hälsa och välfärd har ingått på statens vägnar och som gäller den egendom som överlåtits till aktiebolaget och den verksamhet inom kommersiella vaccinforskningstjänster som överförs till bolaget.

Staten har sekundärt ansva...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.