Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om kompensation för audiovisuella produktioner (i kraft 1.2021-31.12.2023) 17.12.2020/1138

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om beviljande, betalning och användning av den kompensation i enlighet med statsbudgeten som Innovationsfinansieringsverket Business Finland, nedan Business Finland, beviljar för audiovisuella produktioner.

Kompensationen är förenlig med den inre marknaden i enlighet med artikel 54 i kommissionens förordning (EU) nr 651/2014 genom vilken vissa kategorier av stöd förklaras förenliga med den inre marknaden enligt artiklarna 107 och 108 i fördraget, nedan den allmänna gruppundantagsförordningen. Bestämmelser om beviljande, betalning och användning av stödet finns i den förordningen.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) kompensation den andel av produktionskostnaderna i enlighet med denna förordning som i efterskott betalas till mottagaren på basis av de faktiska kostnaderna,

2) stödnivå stödets bruttobelopp uttryckt som en relativ andel av de stödberättigande kostnaderna för ett projekt.

3 §

Allmänna förutsättningar för beviljande av kompensation

Kompensation kan beviljas, betalas och användas för audiovisuella produktioner som genomförs i Finland och för vilka har uppgjorts en produktions- och finansieringsplan som är tillräckligt detaljerad för en tillförlitlig övervakning av genomförandet. Mottagaren av kompensation måste på förhand få Business Finlands samtycke till väsentligt avvikande från produktions- och finansieringsplanen. Business Finland kan f...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.