Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Arbets- och näringsministeriets förordning om Konkurrens- och konsumentverkets avgiftsbelagda prestationer åren 2021–2023 (i kraft 1.1.2021–31.12.2023) 21.12.2020/1108

I enlighet med arbets- och näringsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992), sådan paragrafen lyder i lag 348/1994:

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs det om Konkurrens- och konsumentverkets prestationer eller grupper av prestationer som är avgiftsbelagda, om grupper av prestationer för vilka avgifterna bestäms enligt självkostnadsvärdet och om prestationer som prissätt enligt företagsekonomiska grunder samt om de avgifter som tas ut för offentligrättsliga prestationer.

2 §

Avgiftsbelagd offentligrättslig prestation och avgift

Den avgift på 150 euro som Konkurrens- och konsumentverket tar ut för behandling av anmälan om registrering av den som är skyldig att ställa säkerhet är en sådan avgiftsbelagd offentligrättslig prestation enligt självkostnadsvärdet som avses i 6 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992).

Beslut med anledning av en ansökan är avgiftsbelagda även när behandlingen av ansökan har inletts och ansökan förfaller eller avslås. I avgifterna ingår inte de kostnader som hänför sig till faktureringen och som tas ut separat.

3 §

Prestationer som prissätts enligt företagsekonomiska grunder

I 7 § i lagen om grunderna för avgifter till staten avsedda andra prestationer för vilka Konkurrens- och konsumentverket bestämmer avgifterna på företagsekonomiska grunder är följande tjänster och andra prestationer som utförs på beställning eller enligt annat uppdrag:

1) publikationer, undersökningar och utredningar, med undantag för sådana ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.