Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om frivilliga covid-19-vaccinationer 22.12.2020/1105

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 54 § i lagen om smittsamma sjukdomar (1227/2016):

1 §

Ordnande av vaccinationer

Kommunerna ska i enlighet med 45 § i lagen om smittsamma sjukdomar (1227/2016) ordna allmänna frivilliga vaccinationer som syftar till att skydda mot sjukdomen covid-19. Staten sköter vaccinationerna vid de statliga inrättningar som avses i 10 § i lagen om smittsamma sjukdomar.

Den företagshälsovård som avses i lagen om företagshälsovård (1383/2001) har i enlighet med 49 § i lagen om smittsamma sjukdomar rätt att medverka i genomförandet av covid-19-vaccinationerna. Kommunerna ska utreda om de tjänsteproducenter inom företagshälsovården som är verksamma inom respektive kommuns område har möjlighet att medverka i genomförandet av covid-19-vaccinationerna, om det behövs för att säkerställa att vaccinationerna tillhandahålls utan dröjsmål. Verksamhetsenheter inom den offentliga hälso- och sjukvården och inom den offentliga socialvården ska ordna covid-19-vaccinationer för sina patienter och klienter och de anställda som sköter eller vårdar dem. Dessa vaccinationer ska samordnas med kommunens vaccinationsverksamhet. (16.12.2021/1119)

Institutet för hälsa och välfärd ska se till att vaccinerna levereras och att kommunerna får sakkunnigstöd.

Deltagande i vaccinationer är frivilligt.

2 § (22.12.2021/1211)

Vacciner som används och erbjudande av vaccination

För skydd mot sjukdomen covid-19 används de SARS-CoV-2-vacciner som utifrån medicinsk evidens och godkänd indikation har fått försäljningstillstånd i enlighet med Europeiska unionens system för godkännande för försäljning.

Vaccinationer erbj...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.