Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Undervisnings- och kulturministeriets förordning om undervisnings- och kulturministeriets avgiftsbelagda prestationer (i kraft 1.1.2021-31.12.2022) 11.12.2020/1063

I enlighet med undervisnings- och kulturministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992) och 34 § i lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet (621/1999), av dessa 8 § i lagen om grunderna för avgifter till staten sådan den lyder i lag 348/1994 och 34 § i lagen om offentlighet i myndigheternas verksamhet sådan den lyder i lagarna 495/2005 och 853/2020:

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om avgifter som tas ut för undervisnings- och kulturministeriets prestationer till den del det inte föreskrivs om dem någon annanstans.

2 §

Offentligrättsliga prestationer för vilka det tas ut en avgift som motsvarar självkostnadsvärdet

Undervisnings- och kulturministeriet tar ut en fast avgift som motsvarar självkostnadsvärdet för de offentligrättsliga prestationer som framgår av avgiftstabellen i bilagan till denna förordning.

Avgiften tas ut också när ett nekande beslut utfärdas i ett ärende som avses i 1 mom.

3 §

Offentligrättsliga prestationer för vilka det tas ut en avgift till ett lägre belopp än självkostnadsvärdet

Undervisnings- och kulturministeriet tar ut en fast avgift som är lägre än självkostnadsvärdet för tillstånd att få sekretessbelagda handlingar när det är fråga om lärdomsprov. Avgiften är 100 euro.

Avgiften tas ut också när ett nekande beslut utfärdas i ett ärende som avses i 1 mom.

4 §

Övriga avgiftsbelagda prestationer

Prestationer som avses i 7 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992) och som undervisnings- och kulturministeriet prissätter på företagsek...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.