Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om fastighetsförrättningsavgift år 2021 (i kraft 1.1.2021-31.12.2021) 10.12.2020/996

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 4 § i lagen om fastighetsförrättningsavgift (558/1995), sådan paragrafen lyder i lag 378/2016:

1 kap.

Allmänt

1 §

Tillämpningsområde och definitioner

Denna förordning tillämpas på fastighetsförrättningsavgifter som tas ut för förrättningar, åtgärder och uppdrag som avses i 1 § i lagen om fastighetsförrättningsavgift (558/1995) samt på grunderna för bestämmande av avgifterna.

I denna förordning avses med

1) förrättning till fast pris förrättningar, åtgärder och uppdrag för vilka fastighetsförrättningsavgiften tas ut i form av en förrättningsersättning,

2) tidsdebiterad förrättning förrättningar, åtgärder och uppdrag för vilka fastighetsförrättningsavgiften tas ut i form av en arbetsersättning som bygger på använd arbetstid,

3) huvudförrättning, förrättningar i enligt med ett förrättningsförordnande, och

4) biförrättning, förrättningar som görs i samband med en huvudförrättning.

Fastighetsförrättningsavgifterna tas ut på samma grunder oberoende av om det är fråga om huvud- eller biförrättningar, om inte något annat föreskrivs särskilt i denna förordning.

2 §

Tidpunkten för bestämmande av fastighetsförrättningsavgift

Fastighetsförrättningsavgiften för en förrättning till fast pris tas ut i enlighet med de bestämmelser som var i kraft vid den tidpunkt då ansökan om huvudförrättning kom in. För en biförrättning till fast pris tas avgiften också ut på det som beskrivs ovan, oberoende av när ansökan eller begäran om biförrättning har gjorts.

När det gäller de förrättningar som nämns i 1 mom. bet...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.