Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om avgifter som tas ut för fastighetsdatasystemets prestationer och informationstjänster år 2021 (i kraft från och med 1.1.2021-31.12.2021) 10.12.2020/984

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 7 § i lagen om ett fastighetsdatasystem och anslutande informationstjänster (453/2002), sådan paragrafen lyder i lagarna 1189/2011, 908/2012 och 376/2016:

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om de avgifter som ska tas ut till staten och kommunerna för fastighetsdatasystemets prestationer och informationstjänster.

2 §

Förteckningar, utdrag och intyg

För bestyrkta förteckningar, utdrag och intyg ur fastighetsdatasystemet och för utdrag och intyg från Lantmäteriverkets e-tjänst tas till staten och kommunerna ut avgifter i enlighet med bilagan till denna förordning.

3 §

Prestationer som ges genom teknisk anslutning

För fastighetsdatasystemets prestationer som ges genom teknisk anslutning och för informationstjänster samt för prestationer i anslutning till fastighetsregistret och fastighetsregisterkartan tas till staten och kommunerna ut avgifter i enlighet med bilagan till denna förordning.

4 §

Övriga prestationer och överlåtelser av nyttjanderätt

Den organisation som administrerar fastighetsdatasystemet prissätter särskilt massöverlåtelse av uppgifter om fastigheter och till uppgifterna anslutande nyttjanderätt eller andra än i 2 eller 3 § avsedda prestationer och överlåtelse av nyttjanderätt med beaktande av bestämmelserna i 7 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992).

5 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2021 och gäller till och med den 31 december 2021.

Bilaga

Avgifte...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.