Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om avgifter år 2021 för prestationer som tillhandahålls av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata (i kraft 1.1.2021-31.12.2021) 10.12.2020/969

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992), sådan paragrafen lyder i lag 348/1994:

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs det om vilka av de prestationer som tillhandahålls av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata som ska vara avgiftsbelagda, om grunderna för avgifterna och om de avgifter som tas ut för offentligrättsliga prestationer, med undantag av fastighetsdatasystemets och offentliga köpvittnens prestationer samt hindersprövning och vigsel till äktenskap.

Vad som i denna förordning föreskrivs om prestationer som tillhandahålls av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata tillämpas på Åland på motsvarande prestationer som produceras av Statens ämbetsverk på Åland.

2 §

Avgiftsfria offentligrättsliga prestationer

Avgiftsfria offentligrättsliga prestationer som tillhandahålls av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata är

1) säkerställande av att befolkningsdatasystemet fungerar och att registerfunktionerna är enhetliga,

2) utvecklande av metoderna för folkbokföring,

3) uppgifter som hänför sig till registrering av religionssamfund enligt religionsfrihetslagen (453/2003),

4) standardiserade datatjänster i befolkningsdatasystemet för statliga ämbetsverk och inrättningar samt för domstolar och andra rättskipningsorgan, kommunala myndigheter, riksdagen och dess underlydande verk och inrättningar, republikens presidents kansli, landskapsm...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.