Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om skrotningspremie för personbilar åren 2020 och 2021 (i kraft 1.12.2020-31.3.2022) 27.11.2020/839

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Tillämpningsområde och förhållande till statsunderstödslagen

Av statens medel beviljas åren 2020 och 2021, inom ramen för de anslag som reserverats i statsbudgeten, understöd för anskaffning av en ny personbil, en elassisterad cykel, en periodbiljett i kollektivtrafik eller en kombinationstjänst som innehåller reserätt i kollektivtrafik för att ersätta en skrotningsfärdig personbil (skrotningspremie), på det sätt som föreskrivs i denna lag. Bestämmelser om statsunderstöd finns dessutom i statsunderstödslagen (688/2001).

2 § (26.2.2021/163)

Förutsättningar för beviljande av skrotningspremie

Transport- och kommunikationsverket kan bevilja skrotningspremie till en fysisk person som skaffat för eget bruk en ny personbil som inte tidigare har genomgått en första registrering, en ny elassisterad cykel, en periodbiljett i kollektivtrafik eller en kombinationstjänst som innehåller reserätt i kollektivtrafik, om han eller hon på det sätt som anges i 58 § i avfallslagen (646/2011) till skrotning har lämnat en sådan personbil som har använts i trafik under det senaste kalenderåret och omedelbart före skrotningen och har genomgått första registrering 2010 eller tidigare och vars i trafik- och transportregistret införda ägare eller innehavare han eller hon har varit utan avbrott i minst 12 månader omedelbart före skrotningen.

Skrotningspremie kan beviljas, om

1) den bil som anskaffats använder el som enda drivkraft eller som den ena drivkraften och har koldioxidutsläpp på högst 95 gram per kilometer, angivna i enlighet med de typgodkännande...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.