Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Utsökningsverkets arbetsordning 3.11.2020/810

Med stöd av 1 kap. 13 § i utsökningsbalken (705/2007), sådan den lyder i lagen 778/2019, utfärdas följande arbetsordning för Utsökningsverket:

1 §

Tillämpningsområde

I fråga om Utsökningsverkets organisation, enheter, uppgifter och ordnande av dessa gäller utöver vad som föreskrivs eller bestäms annanstans bestämmelserna i denna arbetsordning.

Riksfogden kan ge förordnanden om handläggning och avgörande av ett visst ärende eller en viss grupp ärenden som avviker från föreskrifterna i denna arbetsordning.

Närmare bestämmelser om uppgifter för Utsökningsverkets centralförvaltning och organiseringen av dem samt om fördelningen av centralförvaltningens interna behörighet anges i centralförvaltningens arbetsordning. Arbetsordningen fastställs av riksfogden.

Närmare bestämmelser om verksamhetsenheternas uppgifter och organiseringen av dem samt om fördelningen av enheternas interna behörighet anges i enheternas arbetsordningar. Arbetsordningen fastställs av verksamhetsenhetens chef.

2 §

Centralförvaltningen

Uppgifterna för Utsökningsverkets centralförvaltning och övriga riksomfattande förvaltningsuppgifter handhas av riksfogdens kansli. Riksfogdens kansli har en stabsenhet, en förvaltningsenhet, en juridisk enhet och en utvecklings- och styrningsenhet.

3 §

Verksamhetsenheterna

För verkställighetsuppgifter har Utsökningsverket följande verksamhetsenheter:

1) fem regionala enheter för omfattande verkställighet;

2) en riksomfattande enhet för basverkställighet;

3) en riksomfattande enhet för specialverkställighet.

Verksamhetsenheterna för verkställighet har även administrativa uppgifter.

För tjänster som stöder verkställigh...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.