Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om enheterna inom Skatteförvaltningen 22.10.2020/713

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 4 § 1 mom. i lagen om Skatteförvaltningen (503/2010):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om enheterna inom Skatteförvaltningen och om deras antal, namn, verksamhetsområden och huvudsakliga uppgifter.

2 §

Beskattningsenheten

För uppgifter som gäller rådgivning och kundservice och för verkställande av beskattning, skatterevision och annan skattekontroll samt för uppbörd och indrivning av skatter och avgifter finns Beskattningsenheten med hela landet som verksamhetsområde.

3 §

Kundrelationsenheten

För planering och ledning av Skatteförvaltningens kundrelationer samt av dess styrning och skattekontroll finns Kundrelationsenheten med hela landet som verksamhetsområde.

4 § (15.2.2024/83)

Produkthanteringsenheten

För utvecklande, upprätthållande och ledning av produkter som är avsedda för Skatteförvaltningens externa och interna kunder samt av system- och plattformsprodukter samt för informationsförvaltningsuppgifter, säkerhetsuppgifter, riskhanteringsuppgifter och skatteredovisning finns Produkthanteringsenheten med hela landet som verksamhetsområde.

4 § har ändrats genom F 83/2024, som trädde i kraft 1.4.2024. Den tidigare formen lyder:

4 §

Produkthanteringsenheten

För utvecklande, upprätthållande och ledning av produkter som är avsedda för Skatteförvaltningens externa och interna kunder samt av system- och plattformsprodukter samt för informationsförvaltningsuppgifter och skatteredovisning finns Produkthanteringsenheten med hela landet som verksamhetsområde.

5 § (15.2.2024/83)

Övriga enheter

För Skatteförvaltning...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.