Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om informationsinnehåll och tekniska beskrivningar som tillämpas på lämnandet av kommuners ekonomiska uppgifter för räkenskapsperioden 2021 8.10.2020/694

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 121 a § 3 mom. i kommunallagen (410/2015), sådant det lyder i lag 1368/2019:

1 §

Tillämpningsområde

Genom denna förordning utfärdas närmare bestämmelser om det informationsinnehåll och de tekniska beskrivningar som ska tillämpas när i 121 a § i kommunallagen (410/2015) avsedda ekonomiska uppgifter för räkenskapsperioden 2021 lämnas till kommunernas informationsresurs för ekonomisk information, som avses i 2 § 1 mom. 4 punkten i lagen om statskontoret (305/1991).

2 §

Kodsystem som ska iakttas vid lämnandet av ekonomiska uppgifter

Kommunerna ska vid lämnandet av ekonomiska uppgifter i tillämpliga delar iaktta kodsystemen för standardiserad ekonomisk rapportering, sådana de har offentliggjorts den 25 september 2020 i webbtjänsten Kodlistor, som upprätthålls av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata på webbadressen koodistot.suomi.fi/registry;registryCode=sbr-fi-code-lists.

3 §

Tekniska beskrivningar som tillämpas

Kommunerna ska vid lämnandet av ekonomiska uppgifter i tillämpliga delar iaktta de krav som anges i de tekniska beskrivningarna för standardiserad ekonomisk rapportering, sådana de har offentliggjorts den 27 april 2020 i webbtjänsten Avoin data för oppen data, som upprätthålls av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata på webbadressen https://www.avoindata.fi/data/sv/dataset/sbr-taksonomia/resource/66ecaff7-e4e3-4331-a24c-d5c6a15e2cc7.

4 §

Rapporteringshelheter som tillämpas

Det informationsinnehåll so...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.