Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om delegationen för teckenspråksärenden 8.10.2020/690

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs:

1 §

Syfte

För att bedöma hur målen för teckenspråkslagen (359/2015) uppfylls och för att främja likabehandlingen, delaktigheten och de grundläggande fri- och rättigheterna för dem som använder det finska och det finlandssvenska teckenspråket finns det i anslutning till justitieministeriet en delegation för teckenspråksärenden.

Delegationen tillsätts av statsrådet för fyra år i sänder.

2 §

Uppgifter

Delegationen har till uppgift att

1) främja en dialog och samarbete mellan dem som använder teckenspråk och myndigheterna,

2) främja tillgodoseendet av likabehandling, delaktighet och andra grundläggande fri- och rättigheter för dem som använder teckenspråk,

3) i egenskap av sakkunnigorgan ge utlåtanden och lägga fram förslag och initiativ,

4) följa upp och bedöma verkställigheten av teckenspråkslagen och tillgodoseendet av likabehandling, delaktighet och andra grundläggande fri- och rättigheter för dem som använder teckenspråk.

3 §

Sammansättning

Delegationen har en ordförande, en vice ordförande och minst sex andra medlemmar. Med undantag för ordföranden och vice ordföranden ska varje medlem ha en personlig ersättare. Om ordföranden, vice ordföranden, en medlem eller en ersättare avgår under mandatperioden, utser justitieministeriet en ny medlem i dennes ställe för den återstående mandatperioden.

Delegationen består av företrädare för ministerierna, för andra myndigheter och för det civila samhället.

I delegationen ska det finnas företrädare för det civila samhället från organisationer för dem som använder det finska teckenspråket och organisationer för dem so...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.