Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om fördelningsgrunderna för allmänt understöd till fiskeriområdena (I kraft 1.1.2021-31.12.2022) 23.9.2020/668

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 83 § 4 mom. i lagen om fiske (379/2015):

1 §

Fördelningsgrunderna för allmänt understöd till fiskeriområdena

Det allmänna understödet för kostnader för fiskeriområdenas verksamhet består av en grunddel, en tilläggsdel som grundar sig på vattenarealen, en tilläggsdel som grundar sig på den totala arealen och ett språktillägg. För betalningen av språktillägget ska behövlig finansiering reserveras innan grunddelen, den tilläggsdel som grundar sig på vattenarealen och den tilläggsdel som grundar sig på den totala arealen fastställs.

Av det allmänna understödet fördelas

1) 75 procent som grunddel,

2) 20 procent som tilläggsdel som grundar sig på vattenarealen, där varje fiskeriområdes andel bestäms enligt den andel som fiskeriområdets vattenareal utgör av den sammanräknade vattenarealen för alla fiskeriområden,

3) 5 procent som tilläggsdel som grundar sig på den totala arealen, där varje fiskeriområdes andel bestäms enligt den andel som fiskeriområdets totala areal utgör av den sammanräknade totala arealen för alla fiskeriområden.

Om ett fiskeriområde helt eller delvis finns på en tvåspråkig kommuns område eller på det samiska området, betalas till fiskeriområdet ett språktillägg på 1 000 euro för varje ytterligare språk.

2 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 januari 2021 och gäller till och med den 31 december 2022.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.