Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om genomförande av vissa bestämmelser om uppehållsrätt i avtalet om Förenade konungariket Storbritannien och Nordirlands utträde ur Europeiska unionen och Europeiska atomenergigemenskapen 18.9.2020/666

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

På vistelsen för sådana medborgare i Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland och deras familjemedlemmar (sökanden) som omfattas av avtalet om Förenade konungariket Storbritannien och Nordirlands utträde ur Europeiska unionen och Europeiska atomenergigemenskapen (utträdesavtalet) ska bestämmelserna i andra delen av utträdesavtalet tillämpas efter den övergångsperiod som föreskrivs i utträdesavtalet och på ansökan om uppehållsrätt ska artikel 18.1 i utträdesavatalet tillämpas.

En sökande som med stöd av EU-rätten har vistats eller vistas i Finland före övergångsperiodens utgång och fortsätter vistelsen därefter ska ansöka om uppehållsrätt som avses i utträdesavtalet. Ansökan kan göras från och med den 1 oktober 2020 och den ska göras senast när nio månader har förflutit från övergångsperiodens utgång.

2 §

En sökande som har uppehållit sig lagligt i Finland under en oavbruten period av fem år före utgången av övergångsperioden och som inte har ett giltigt intyg om permanent uppehållsrätt ska ansöka om permanent uppehållsrätt som avses i utträdesavtalet inom den tid som anges i 1 § 2 mom. En förutsättning för beviljande av permanent uppehållsrätt är att sökanden inte anses äventyra allmän ordning eller allmän säkerhet eller folkhälsan på det sätt som föreskrivs i 156 § och 156 a § 1 mom. i utlänningslagen (301/2004).

3 §

En i denna lag avsedd ansökan om uppehållsrätt ska i Finland lämnas in till Migrationsverket och utomlands till en finsk beskickning.

4 §

Som bev...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.