Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Skatteförvaltningens beslut om självdeklarationens innehåll, giltighet och det förfarande genom vilket självdeklarationens tillförlitlighet verifieras 14.9.2020/662

Skatteförvaltningen har med stöd av 10 b § 4 mom. i lagen om beskattning av begränsat skattskyldig för inkomst (627/1978) sådan den lyder i lag 522/2019 beslutat:

1 §

Deklarationens innehåll

Dividendtagaren ska i en självdeklaration som avses i 10 b § 4 mom. i lagen om beskattning av begränsat skattskyldig för inkomst lämna följande uppgifter vars tillförlitlighet dividendtagaren själv har verifierat:

1) numret på kontot var aktierna förvaras,

2) den skatterättsliga hemviststat som avses i skatteavtalet mellan dividendtagarens hemviststat och Finland,

3) skatteregistreringsnumret som hemviststaten beviljat,

4) som identifieringsuppgift för fysiska personer anges namn, födelsedatum och adress samt för andra än fysiska personer namn, adress, juridisk form och stat där dessa är registrerade eller enligt vilken stats lagstiftning dessa har etablerats.

Dividendtagaren ska ge följande försäkringar i deklarationen:

1) Jag försäkrar att jag har min skatterättsliga hemvist i min hemviststat på det sätt som avses i skatteavtalet mellan Finland och min hemviststat.

2) Jag försäkrar att jag inte agerar som ombud, nominell innehavare eller förmedlare för dividenden som avses i denna deklaration.

3) Jag försäkrar att jag är en dividendtagare på det sätt som avses i skatteavtalet mellan Finland och min hemviststat och att jag uppfyller förutsättningarna för källskatteförmåner i det tillämpliga skatteavtalet för dividenden som avses i denna deklaration.

4) Jag försäkrar att dividenden i självdeklarationen inte hänför sig till ett fast driftställe.

5) Jag försäkr...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.