Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Utrikesministeriets förordning om avgifter för utrikesförvaltningens prestationer 2020–2022 (i kraft 1.9.2020-31.12.2022) 27.8.2020/650

I enlighet med utrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på avgifterna på utrikesministeriets och de finska beskickningarnas prestationer till den del det inte föreskrivs om dem någon annanstans i lag eller i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 810/2009 om införande av en gemenskapskodex om viseringar (viseringskodex) och i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2019/1155 om ändring av förordning (EG) nr 810/2009 om införande av en gemenskapskodex om viseringar (viseringskodex).

Denna förordning tillämpas på honorärkonsulat i fråga om deras offentligrättsliga prestationer.

2 §

Offentligrättsliga prestationer med fast avgift

I 6 § 2 mom. i lagen om grunderna för avgifter till staten avsedda offentligrättsliga prestationer för vilka utrikesministeriet, beskickningarna och honorärkonsulaten tar ut fasta avgifter är de prestationer som nämns i bilagan.

För avslagsbeslut tas det ut en lika stor avgift som för positiva beslut, om det inte i avgiftstabellen särskilt föreskrivs en lägre avgift eller avgiftsfrihet för avslagsbeslut.

3 §

Offentligrättsliga prestationer till självkostnadsvärde

I 6 § 1 mom. i lagen om grunderna för avgifter till staten avsedda avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer för vilka utrikesministeriet, beskickningarna och honorärkonsulaten tar ut avgifter enligt självkostnadsvärdet är

1) en åtgärd som vidtas på begäran av en registrerad i enlighet med artikel 12.5 i Europaparlamentets och...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.