Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om krav som för bekämpning av djursjukdomar ställs på sådan sperma från får och getter som samlas in för att bevara den genetiska variationen hos lantraser (upphävd) 8.7.2020/583

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 21.4.2021. Se L 76/2021 101 §.

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 51 § 3 mom. i lagen om djursjukdomar (441/2013):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs det om godkännande av spermasamlingsstationer för får och getter enligt 51 § i lagen om djursjukdomar (441/2013) för att bevara den genetiska variationen hos lantraser. Dessutom föreskrivs det i denna förordning om de krav gällande bekämpning av djursjukdomar som ska iakttas vid insamling, hantering och förvaring av sperma från får och getter på denna station.

2 §

Förhållande till annan lagstiftning

Bestämmelser om krav som ställs på spermasamlingsstationer som sänder sperma från får och getter till ett land utanför Finlands gränser finns i jord- och skogsbruksministeriets förordning om krav som ställs på könsceller och embryon från får och getter för att bekämpa djursjukdomar (1032/2013).

3 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) får tamfårsraser som hör till arten Ovis aries, med undantag för mufflonfår,

2) getter tamgetsraser som hör till arten Capra hircus,

3) sperma obehandlad eller behandlad sädesvätska från en bagge eller bock,

4) spermasamlingsstation en inrättning där sperma från en bagge eller bock samlas, hanteras och förvaras,

5) ursprunglig djurhållningsplats en djurhållningsplats från vilken ett får eller en get skickas till en spermasamlingsstation,

6) stationsveterinär en av verksamhetsutövaren utsedd veterinär som svarar...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.