Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om stödjande av sjöfart (i kraft 9.7.2020–31.5.2022) 9.7.2020/548

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på understöd till last- och passagerarfartygsrederier i enlighet med statsbudgeten för bedrivande av trafik i den situation som föranleds av Covid-19-pandemin, på beviljande, utbetalning och användning av understöd samt på åläggande av en allmän trafikplikt.

I fråga om statsunderstöd gäller dessutom vad som föreskrivs i statsunderstödslagen (688/2001).

2 §

Statsbidragsmyndighet

Transport- och kommunikationsverket är statsbidragsmyndighet och beslutar om åläggande av en allmän trafikplikt och om beviljande av understöd.

3 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) sjöfart transport av passagerare eller gods till sjöss,

2) en allmän trafikplikt sådan skyldighet att bedriva verksamhet som definieras närmare i 6 § i denna förordning och som statsbidragsmyndigheten genom sitt beslut ålägger understödstagaren,

3) understöd ersättning som betalas för fullgörande av skyldigheten att tillhandahålla allmännyttiga tjänster eller annat stöd som betalas till rederierna, oberoende av om de uppfyller förutsättningarna i definitionen av statligt stöd i artikel 107.1 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt.

4 §

Syftet med understödet

Syftet med understödet är att säkerställa och bidra till att sjötransporterna är tillräckliga, att förtroendet för sjöfarten återställs och att göra det möjligt för rederier som bedriver trafik till och från Finland att behålla sin funktionsförmåga.

5 §

Slag av understöd

Understöd för stödjande av sjöfart beviljas som allmänt understöd enl...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.