Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om lämnande av uppgifter som gäller kommuners ekonomi 25.6.2020/524

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 121 a § 2 mom. i kommunallagen (410/2015), sådant momentet lyder i lag 1368/2019:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om sådana uppgifter som kommunen på i 121 a § i kommunallagen (410/2015) avsett sätt ska lämna om sin verksamhet, ekonomi och tjänsteproduktion till den informationsresurs för ekonomisk information som förvaltas av Statskontoret.

2 §

Lämnande av uppgifter

Kommunen ska inom utsatt tid lämna uppgifterna till Statskontorets informationsresurs för ekonomisk information i den form som Statskontorets datasystem kräver.

Kommunen ska lämna ett nytt, korrigerat informationsinnehåll till informationsresursen, om kommunen, Statskontoret eller någon annan myndighet upptäcker fel i de uppgifter som lämnats. Statskontoret kan fastställa en tidsfrist för lämnande av det korrigerade informationsinnehållet, i vilken hänsyn tas till felets karaktär och omfattning.

3 §

Tidsplan för lämnande av uppgifter som gäller kommuner

Kommunen ska lämna uppgifterna till Statskontorets informationsresurs för ekonomisk information enligt följande:

1) uppgifter om budgeten för kalenderåret senast den 15 januari under kalenderåret,

2) kvartalsuppgifter för tiden 1 januari till och med 31 mars senast den 30 april samma år och för tiden 1 januari till och med 30 september senast den 31 oktober samma år,

3) halvårsuppgifter för tiden 1 januari till och med 30 juni senast den 15 augusti samma år och för tiden 1 januari till och med 31 december senast den 15 april följande år,

4) bokslutsprognoser för kalenderåret senast den 25 januari följande år,

5) bokslutsuppgifter f...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.