Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om överföring av telematikuppgifterna och personalen inom närings-, trafik- och miljöcentralernas vägtrafikstyrning och vägtrafikledning till Intelligent Traffic Management Finland Ab 26.6.2020/523

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Uppgifter som överförs från närings-, trafik- och miljöcentralerna

Närings-, trafik- och miljöcentralernas telematikuppgifter inom vägtrafikstyrning och vägtrafikledning och den personal som utför uppgifterna överförs till Intelligent Traffic Management Finland Ab som verkar som i 137 § i lagen om transportservice (320/2017) avsedd leverantör av vägtrafikstyrnings- och vägtrafikledningstjänster.

Bestämmelser om de krav som ställs i fråga om telematikuppgifter inom vägtrafikstyrning och vägtrafikledning finns i 138 § i lagen om transportservice. Bestämmelser om tillsynen i anknytning till telematikuppgifter inom vägtrafikstyrning och vägtrafikledning finns i 136 och 178 § i lagen om transportservice.

2 §

Personalens ställning

På personalens ställning tillämpas vad som i 5 e och 5 f § i statstjänstemannalagen (750/1994) föreskrivs om överlåtelse av rörelse.

På den som är anställd hos leverantören av vägtrafikstyrnings- och vägtrafikledningstjänster och utför telematikuppgifter inom vägtrafikstyrning och vägtrafikledning tillämpas bestämmelserna om straffrättsligt tjänsteansvar när han eller hon utför dessa uppgifter. Bestämmelser om skadeståndsansvar finns i skadeståndslagen (412/1974).

3 §

Verksamhetens kontinuitet i förvaltningsärenden

I de förvaltningsärenden och förvaltningsprocessuella ärenden som gäller anhängiga förvaltningsärenden med avseende på telematikuppgifter inom vägtrafikstyrning och vägtrafikledn...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.