Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om jubileumsmyntet Barnens rättigheter och barnskyddsarbetet i Finland – Mannerheims Barnskyddsförbund 100 år 23.6.2020/481

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 1 § 2 mom. i lagen om mynt (216/1998), sådant det lyder i lag 378/2002:

1 §

År 2020 ges det ut ett jubileumsmynt i silver med temat Barnens rättigheter och barnskyddsarbetet i Finland – Mannerheims Barnskyddsförbund 100 år och valören 20 euro.

2 §

Jubileumsmyntet tillverkas av en silverlegering, av vars vikt 925 promille är silver och 75 promille koppar. Halterna får variera med högst ± 10 promilleenheter.

3 §

Jubileumsmyntets diameter är 38,6 ± 0,1 millimeter och dess vikt 25,5 ± 0,5 gram. Högst 5 procent av mynten får till diametern avvika mer än ± 0,1 millimeter. Mynten har slitrand.

4 §

Jubileumsmynten är specialpräglade, varvid myntets botten är spegelblank. På en spegelblank botten har figurerna matt yta.

De 500 första exemplaren av jubileumsmynten får numreras.

5 §

Bilderna och inskrifterna på de plana ytorna av jubileumsmynten är placerade så att vardera sidan av mynten är på rätt led då myntet vänds som ett bokblad.

På mynten finns myntutformarens släktnamnsinitial T och myntverket i Litauens logotyp.

6 §

Jubileumsmyntens utseende framgår av följande beskrivning och bilden nedan.

På myntets teckensida finns tre separata motiv. På övre halvan av myntet finns en relief föreställande en vuxen och ett barn med ett litet barn i en barnvagn. På vänstra halvan av myntet finns en relief av en sittande gestalt. På nedre halvan av myntet finns en relief med en hink och en spade vid en sandlåda. Relieferna är halvabstrakta och består av asymmetriska runda forme...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.