Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om odlingsgranskning och provtagning inom utsädesproduktionen 17.6.2020/473

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 26 § 3 mom. i utsädeslagen (600/2019):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på odlingsgranskningar som utförs av inspektörer som har auktoriserats av Livsmedelsverket, på provtagning av utsädespartier som utförs av provtagare som har auktoriserats av Livsmedelsverket samt på myndighetsövervakningen av dem. Förordningen tillämpas på odlingsgranskningar och provtagningar samt övervakningen av dem som utförs inom utsädesproduktionen för följande växtarter:

1) stråsäd,

2) olje- och spånadsväxter,

3) vall- och foderväxter,

4) betor, och

5) köksväxter.

2 kap

Bestämmelser om provtagning

2 §

Provtagare

Provtagarna ska vara:

1) fysiska personer som arbetar för egen räkning,

2) personer som är anställda av fysiska eller juridiska personer vars verksamhet inte omfattar produktion, odling eller bearbetning av utsäde eller utsläppande av utsäde på marknaden, eller

3) personer som är anställda av fysiska eller juridiska personer vars verksamhet omfattar produktion, odling eller bearbetning av utsäde eller utsläppande av utsäde på marknaden.

I sådana fall som avses i 1 mom. 3 punkten får provtagaren ta prover bara på utsädespartier som har förpackats för hans eller hennes arbetsgivares räkning, om inte något annat har överenskommits mellan provtagarens arbetsgivare, den som låter undersöka utsädet för certifiering och Livsmedelverket.

3 §

Provtagning

När provtagaren tar prover av ett färdigt iordningställt utsädesparti som ska certifieras ska det ske enligt Livsmede...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.