Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om statsunderstöd som åren 2020–2023 beviljas för byggande av kommunalteknik i bostadsområden 11.6.2020/441

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Av Statens bostadsfonds medel kan, inom ramen för de bevillningsfullmakter som i statsbudgeten fastställts för åren 2020–2023, understöd för byggande av kommunalteknik i bostadsområden beviljas så som föreskrivs i denna förordning.

2 §

Mottagare av understöd

Understöd kan beviljas kommuner som har ingått ett avtal med staten om markanvändning, boende och trafik (MBT-avtal) och som fullgör avtalet.

3 §

Understödsobjekt

Understöd kan beviljas för projekt genom vilka de mål som inom ramen för kommunens behörighet har ställts i MBT-avtal främjas genom att inleda och tidigarelägga byggandet av och kompletteringsbyggande i bostadsområden.

Understöd kan beviljas för projekt som avses i 1 mom. och till kostnader som föranleds av

1) byggande av gatuområden som behövs i ett bostadsområde eller som leder till bostadsområdet,

2) anläggning av parker inom ett bostadsområde eller i direkt anslutning till bostadsområdet,

3) andra än i 1 och 2 punkten avsedda åtgärder som kommunens ansvar omfattar inom kompletteringsbyggande och som bedöms vara en nödvändig förutsättning för genomförande av projekt inom kompletteringsbyggandet.

När understöd beviljas prioriteras projekt genom vilka ibruktagandet av bostadsområden och kompletteringsbyggandet i områden där bristen på tomter är störst, särskilt inom området för Helsingforsregionens MBT-avtal.

4 §

Statsbidragsmyndighet

Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet godkänner kostnaderna för projekt som det bevil...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.