Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om produktion, saluföring och import av plantmaterial för köksväxter 27.5.2020/394

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om plantmaterial (1205/1994):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning gäller produktion, saluföring och import av plantmaterial som hör till de släkten och arter som nämns i bilaga 1. Förordningen gäller inte köksväxtfrön.

2 §

Godkännande och registrering av leverantörer av plantmaterial

En leverantör av plantmaterial som för saluföring producerar, importerar och saluför plantmaterial för sådana köksväxter som nämns i bilaga 1 till en annan näringsidkare är skyldig att för sin verksamhet ansöka om det godkännande och den registrering som avses i 3 § i lagen om plantmaterial.

3 §

Kvalitetssäkring av produktionen

En leverantör av plantmaterial för köksväxter ska med beaktande av arten och omfattningen av sin verksamhet sörja för kvalitetssäkringen i sin produktion och föra en plantmaterialjournal i enlighet med bilaga 2.

Produktion av plantmaterial för köksväxter för att saluföras är tillåten endast om sorten har godkänts för upptagande i den nationella sortlistan i Finland eller i en annan EU-medlemsstat.

4 §

Kvalitetskrav för plantmaterial

Plantmaterialet ska uppfylla kraven på sundhet enligt bilaga 3 och kraven för annan kvalitet enligt bilaga 4.

Endast de krav som fastställs i bilaga 3 tillämpas på plantmaterial som importeras eller överförs till landet för försöksverksamhet, urvalsarbete eller åtgärder för bevarande av den genetiska mångfalden.

5 §

Behandling av angripet plantmaterial

Sådana plantmaterial, på vilka det vid en okulär besiktning under växtstadiet upptäcks växtskadegörare elle...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.