Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om registrering av namnskyddade produkter och anmälan om framställning av registrerade namnskyddade produkter 16.3.2020/123

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av 54 d § 5 mom. i livsmedelslagen (23/2006), sådan det lyder i lag 1397/2019:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller närmare bestämmelser om den registrering av namnskyddade produkter och anmälan om framställning som avses i 54 d § i livsmedelslagen (23/2006).

2 §

Registrering av namnskyddade produkter

I det nationella invändningsförfarandet ska en invändning göras inom 30 dagar från det att ansökan om registrering av namnskyddade produkter har offentliggjorts på Livsmedelsverkets webbplats.

3 §

Anmälan om framställning av registrerade namnskyddade produkter

En livsmedelsföretagare som framställer en registrerad namnskyddad produkt ska innan produkten börjar släppas ut på marknaden anmäla produktens namn och framställningsplats. Anmälan kan göras i samband med sådan anmälan som avses i 13–15 §, 22 och 22 a § i livsmedelslagen eller som ett separat meddelande. Anmälan ska innehålla uppgift om vilken kvalitetsordning enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1151/2012 om kvalitetsordningar för jordbruksprodukter och livsmedel som det är fråga om.

4 §

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 19 mars 2020. Genom denna förordning upphävs jord- och skogsbruksministeriets förordning om registrering av namnskyddade produkter och anmälan om framställning av registrerade namnskyddade produkter (1153/2014).

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.