Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om transportstöd för sockerbeta 2019 12.3.2020/116

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 7 § 1 mom. och 15 § 3 mom. i lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Som annat nationellt stöd enligt 6 § 3 punkten i lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001) kan till sockerbetsodlare betalas transportstöd för sockerbeta 2019 så som föreskrivs i denna förordning.

2 §

Bestämmande av stöd

Stöd beviljas en sökande som har odlat sockerbeta under vegetationsperioden 2019. Stödet bestäms i enlighet med bilagan utifrån mängden polsocker och transportsträckan enligt leverensantal för marknadsåret 2019/2020. Mängden polsocker beräknas genom att mängden rena sockerbetor, uttryckt i ton, multipliceras med betornas sockerhalt som bestämts med den polarimetriska metoden. Transportsträckan är det genomsnittliga transportavståndet från sockerbetornas olika leveransplatser till fabriken längs den kortaste trafikerbara vägrutten.

3 §

Beviljande och betalning av stöd

Stöd beviljas som stöd av mindre betydelse enligt artikel 3 i kommissionens förordning (EU) nr 1408/2013 om tillämpningen av artiklarna 107 och 108 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt på stöd av mindre betydelse inom jordbrukssektorn. En förutsättning för beviljande av stöd är att summan av de till sökande beviljade stöden av mindre betydelse inom jordbrukssektorn inte överskrider under en tidsperiod som omfattar det skatteår då stöd av mindre betydelse beviljas och de två närmast föregående skatteåren inte överskrider maximibeloppet enligt artikel 3.2 i...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.