Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Försvarsministeriets förordning om försök med gemensam inkvartering för dem som fullgör beväringstjänst och dem som fullgör frivillig militärtjänst för kvinnor (i kraft 1.4.2020–31.12.2022) 18.2.2020/80

Denna förordning förblir i kraft. Se L 285/2022 17 §.

I enlighet med försvarsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 3 § i lagen om frivillig militärtjänst för kvinnor (194/1995):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om ett tidsbegränsat försök under vilket de som fullgör beväringstjänst och de som fullgör frivillig militärtjänst för kvinnor inkvarteras i samma inkvarteringslokaler vid truppförbanden.

2 §

Truppförband som deltar i försöket

Försöket med gemensam inkvartering genomförs vid minst två truppförband under samtliga utbildningsperioder.

3 §

Genomförande av gemensam inkvartering

I de gemensamma stugorna ska fördelningen mellan män och kvinnor vara så jämn som möjligt. Det är frivilligt att delta i försöket med gemensam inkvartering, och det förutsätts skriftligt samtycke av alla som inkvarteras i en gemensam stuga. Den som ger sitt samtycke har rätt när som helst återta sitt samtycke utan att behöva motivera sitt beslut.

Försöket med gemensam inkvartering gäller endast inkvartering. De sociala utrymmena är separata för män och kvinnor.

4 §

Uppföljning och utvärdering av försöket

Huvudstaben följer genomförandet av försöket och rapporterar till försvarsministeriet halvårsvis eller på något annat särskilt överenskommet sätt. Huvudstaben ska utarbeta en slutrapport till försvarsministeriet med åtgärdsrekommendationer och utvecklingsförslag.

5 § (14.9.2021/827)

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den 1 april 2020 och gäller till och med den 31 december 2022.

Ikraf...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.