Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata 30.1.2020/53

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 2 §, 3 § 2 mom. och 7 § 2 mom. i lagen om Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata (304/2019), 8 § 4 mom. i statstjänstemannalagen (750/1994) och 6 § 3 och 4 mom. i lagen om de språkkunskaper som krävs av offentligt anställda (424/2003), av dem 8 § 4 mom. i statstjänstemannalagen sådant det lyder i lag 283/2015 och 6 § 3 och 4 mom. i lagen om de språkkunskaper som krävs av offentligt anställda sådana de lyder i lag 693/2016:

1 §

Samarbete om styrningen av myndigheten

Finansministeriet ska rådgöra med justitieministeriet innan beslut fattas om ett sådant utvecklings- eller lagstiftningsprojekt som gäller Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata och som kan inverka på de uppgifter vid myndigheten som grundar sig på lagstiftning som justitieministeriet har beredningsansvar för.

2 §

Medborgarrådgivning

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata producerar och utvecklar en medborgarrådgivningstjänst. Medborgarrådgivningen är en allmän rådgivningstjänst för alla som använder offentlig service, och den stöder myndigheternas rådgivningstjänster.

3 §

Användarstöd för digitala tjänster

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata utvecklar rutinerna och praxis för användarstödet för digitala tjänster.

4 §

Sakkunniguppgifter och tjänster i samband med informationshantering inom den offentliga förvaltningen

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata

1) producerar och utvecklar förfaranden och redskap för den offentliga förvaltningens informationsförvaltning, informationshantering, informationssäkerhet, digita...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.