Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Skatteförvaltningens beslut om det utsatta datumet för återbetalning av återkrävda inkomster i prestationsbetalarens beskattning 31.12.2019/1596

Skatteförvaltningen har med stöd av 51 § 5 mom. i lagen om beskattningsförfarandet beträffande skatter som betalas på eget initiativ (768/2016), sådant det lyder i lag 1566/2019, beslutat:

1 §

Utsatt datum för återbetalning

En återbetalning som avses i 51 § 5 mom. i lagen om beskattningsförfarandet beträffande skatter som betalas på eget initiativ ska ske senast den 30 april året efter det år då den ursprungliga prestationen betalades för att betalarens skatt för skatteperioden ska kunna rättas i fråga om förskottsinnehållning som har verkställts eller källskatt som har tagits ut på den återbetalda prestationen.

2 §

Ikraftträdande

Detta beslut träder i kraft den 1 januari 2020.

Beslutet tillämpas första gången på förskottsinnehållning som verkställts och källskatt som tagits ut på prestationer som återbetalats den dag lagen träder i kraft eller senare.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.