Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om avgiftsbelagda prestationer som tillhandahålls av Tillståndsmyndigheten för användning av social- och hälsovårdsdata (i kraft 1.1.2020–31.12.2020) 30.12.2019/1500

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992), sådan paragrafen lyder i lag 348/1994:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om prestationer för vilka Tillståndsmyndigheten för användning av social- och hälsovårdsdata, nedan Tillståndsmyndigheten, tar ut en avgift och om grunderna för den.

2 §

Offentligrättsliga prestationer för vilka det tas ut en avgift enligt självkostnadsvärdet

Sådana offentligrättsliga prestationer enligt 6 § 1 mom. i lagen om grunderna för avgifter till staten för vilka Tillståndsmyndigheten tar ut en avgift enligt prestationens självkostnadsvärde är dels dataanvändningstillstånd som ges för urval, tillhandahållande, samkörning, förbehandling, pseudonymisering och anonymisering av uppgifter enligt 50 § 1 mom. i lagen om sekundär användning av personuppgifter inom social- och hälsovården (552/2019), dels beslut om begäran om information.

Avgiften bestäms på basis av antalet arbetstimmar som använts för att utföra prestationen. För sakkunnigarbete tas det ut 115 euro per arbetstimme.

Språkdräkten i 1 mom. (1500/2019) har rättats.

3 §

Offentligrättsliga prestationer för vilka det tas ut en fast avgift

Sådana offentligrättsliga prestationer enligt 6 § 2 mom. i lagen om grunderna för avgifter till staten för vilka Tillståndsmyndigheten tar ut en fast avgift som bestäms på basis av det genomsnittliga självkostnadsvärdet är

1) dataanvändningstillstånd enli...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.