Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Kommunikationsministeriets förordning om Transport- och kommunikationsverkets avgiftsbelagda prestationer som gäller transport (i kraft 1.1.2020-31.12.2021) 19.12.2019/1452

I enlighet med kommunikationsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992), sådan den lyder i lag 348/1994 och 2 § i lagen om grunderna för avgifter för vissa förhandsavgöranden (1209/2006):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om Transport- och kommunikationsverkets offentligrättsliga prestationer som gäller transport och grunderna för dem samt om de avgifter som tas ut för övriga avgiftsbelagda prestationer som gäller transport.

2 §

Offentligrättsliga prestationer som prissätts enligt självkostnadsvärde

Transport- och kommunikationsverket tar enligt bilagan ut avgifter som motsvarar självkostnadsvärdet för avgiftsbelagda offentligrättsliga prestationer enligt 6 § i lagen om grunderna för avgifter till staten (150/1992).

3 §

Offentligrättsliga prestationer som prissätts lägre än självkostnadsvärdet

Transport- och kommunikationsverket kan låta bli att ta ut en avgift eller ta ut en fast avgift som är lägre än självkostnadsvärdet för sådana utbildningar och informationsmöten som verket ordnar i enlighet med Europeiska unionens rättsakter eller sådana som är icke formella.

För följande prestationer tar Transport- och kommunikationsverket ut en avgift som är lägre än självkostnadsvärdet enligt bilagan:

1) muntligt teoriprov av hälsoskäl,

2) muntligt ADR-körtillståndsprov av hälsoskäl,

3) muntligt prov inom utbildningen för grundläggande yrkeskompetens av hälsoskäl,

4) avgörande av begäran om omprövning som gäller beslut av en koncessionsinn...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.