Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om information om allvarlig risk för djursjukdom inom passagerartrafik i Europeiska unionen (upphävd) 19.12.2019/1339

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 21.4.2021. Se L 76/2021 101 §.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 59 a § 3 mom. i lagen om djursjukdomar (441/2013), sådant det lyder i lag 349/2019:

1 §

Tillämpningsområde

Genom denna förordning utfärdas närmare bestämmelser om aktörernas skyldighet enligt 59 a § i lagen om djursjukdomar (441/2013) att i passagerartrafik inom Europeiska unionen sprida information om risken för spridning av djursjukdomar.

2 §

Information som ska spridas

Skyldigheten att sprida information gäller sådana förbud mot förflyttning av svin och produkter av svin mellan Europeiska unionens medlemsstater (medlemsstat) som beror på utbrott av afrikansk svinpest i medlemsstaterna. Bestämmelser om förbuden finns i kommissionens genomförandebeslut 2014/709/EU om djurhälsoåtgärder för att bekämpa afrikansk svinpest i vissa medlemsstater och om upphävande av genomförandebeslut 2014/178/EU.

3 §

Aktörer som är skyldiga att sprida information

Informationsskyldigheten gäller hamnoperatörer eller flygplatsoperatörer som bedriver passagerartrafik mellan Finland och medlemsstater som nämns i bilagan till kommissionens i 2 § avsedda genomförandebeslut.

Om afrikansk svinpest förekommer i Finland, är alla hamnoperatörer och flygplatsoperatörer som bedriver passagerartrafik mellan Finland och andra medlemsstater skyldiga att sprida information.

4 §

Minimikrav för spridning av information

Aktörerna är skyldiga att sprida information enligt 2 § till passagerarna i tillräcklig utsträckning och på ett sätt som påkallar...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.