Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om den offentliga förvaltningens informationshanteringsnämnd 19.12.2019/1338

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 10 § 2 och 3 mom. i lagen om informationshantering inom den offentliga förvaltningen (906/2019):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på organiseringen av verksamheten och på verksamheten i den offentliga förvaltningens informationshanteringsnämnd (nämnden) som avses i 10 § i lagen om informationshantering inom den offentliga förvaltningen (906/2019), nedan informationshanteringslagen.

2 §

Nämndens sammansättning och behörighetskrav för ledamöterna

Nämnden består utöver ordföranden och vice ordföranden av sju andra ledamöter som var och en dessutom ska ha en personlig ersättare. Nämndens vice ordförande sköter ordförandens uppgifter, om denne har förhinder.

Nämndens ledamöter och ersättare ska ha genom vetenskaplig verksamhet eller i praktiken visad förtrogenhet inom minst ett av de i 10 § 2 mom. i informationshanteringslagen nämnda områdena, vilka förutsätter sakkunskap.

Nämndens ledamöter ska stå i anställningsförhållande till en i 4 § 1 mom. i informationshanteringslagen avsedd informationshanteringsenhet eller en myndighet som verkar vid denna.

3 §

Organisering av verksamheten och beslutsförfarande

Nämndens verksamhet grundar sig på en årlig verksamhetsplan som nämnden godkänner och på en i 11 § 1 mom. i informationshanteringslagen avsedd bedömningsplan.

Nämnden sammankallas av ordföranden.

Nämnden är beslutför när ordföranden och minst hälften av nämndens ledamöter är närvarande. Som närvarande betraktas också en sådan ledamot som deltar i sammanträdet via videoförbindelse. Nämnden kan till s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.