Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om registret över förmynderskapsärenden 19.12.2019/1321

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 9 § i lagen om vissa personregister vid Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata (1156/2019):

1 §

Ytterligare uppgifter som ska införas om intressebevakningsfullmakt

I fråga om en intressebevakningsfullmakt införs i registret över förmynderskapsärenden, utöver de uppgifter som avses i 8 § 1 mom. i lagen om vissa personregister vid Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata (1156/2019), uppgift om att övervakningen av fullmäktigens verksamhet har upphört med stöd av 39 § 3 mom. i lagen om intressebevakningsfullmakt (648/2007).

Om en fullmakt har fastställts endast till viss del, införs även uppgift om detta i registret.

2 §

Tidpunkt för anteckning i registret

När förmyndarmyndigheten av en domstol har fått det meddelande som avses i 65 § 3  mom. i lagen om förmyndarverksamhet (442/1999), 27 § 2 mom. i lagen om intressebevakningsfullmakt (648/2007), 44 § 2 mom. i lagen om mottagande av personer som söker internationellt skydd och om identifiering av och hjälp till offer för människohandel (746/2011) eller 56 § 3 mom. i lagen om främjande av integration (1386/2010), ska myndigheten utan dröjsmål och senast dagen efter det att meddelandet inkommit se till att de uppgifter som avses i 8 § i lagen om vissa personregister vid Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata införs i registret över förmynderskapsärenden. En allmän intressebevakares titel och ordningsnummer enligt 8 § 2 mom. i lagen om vissa personregister vid Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata kan dock införas i registret senast den sjunde dagen efter det att meddelandet inkommit. (12.5.2022/319)...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.