Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om understöd som av statsmedel beviljas år 2020 för kostnaderna för utbildningen av specialister inom företagshälsovården (i kraft 1.1.2020–31.12.2020) 12.12.2019/1272

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 3 a § 2 och 4 mom. och 3 b § 3 mom. i lagen om arbetshälsoinstitutets verksamhet och finansiering (159/1978), sådana de lyder i lag 1109/2019:

1 §

Understöd för utbildning av specialister inom företagshälsovården

Beloppet av den ersättning som betalas för en avlagd specialläkarutbildning inom företagshälsovård och som avses i 3 a § 2 mom. i lagen om arbetshälsoinstitutets verksamhet och finansiering (159/1978), nedan finansieringslagen, är 64 700 euro.

2 §

Fördelningen av understödet mellan universiteten

Av det understöd som Arbetshälsoinstitutet fått med stöd av 3 a § 1 mom. i finansieringslagen kan institutet till universiteten i Helsingfors, Östra Finland, Tammerfors, Uleåborg och Åbo för den utbildning av specialister inom företagshälsovården som de tillhandahåller betala ersättning enligt paragrafens 3 mom. uppgående till högst 81 000 euro per universitet för avlöningskostnader och andra kostnader för tjänster för kliniska lärare inom företagshälsovården eller för universitetslärare.

Arbetshälsoinstitutet betalar ersättningen efter att av universiteten har fått en skriftlig redogörelse för de lönekostnader och andra kostnader som tjänster för kliniska lärare eller för universitetslärare föranleder.

Arbetshälsoinstitutet kan dessutom av det i 1 mom. avsedda understödet betala ersättning om sammanlagt 400 000 euro till de universitet som nämns i momentet för övriga kostnader för ut...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.