Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Republikens presidents förordning om skötseln på Åland av uppgifter som gäller konsumentrådgivning 29.11.2019/1100

I enlighet med republikens presidents beslut föreskrivs med stöd av 32 § i självstyrelselagen för Åland (1144/1991), sådan paragrafen lyder delvis ändrad i lagarna 1556/1994 och 68/2004, och med samtycke av Ålands landskapsregering:

1 §

Ålands ombudsmannamyndighet svarar för de konsumentrådgivningsuppgifter som enligt 30 § 11 punkten i självstyrelselagen för Åland (1144/1991) ska skötas av landskapsmyndigheterna.

2 §

Riket svarar för de utgifter och kostnader som Ålands landskapsregering har på grund av skötseln av de uppgifter som avses i denna förordning. Landskapsregeringen och arbets- och näringsministeriet avtalar närmare om kostnadsersättningarna.

3 §

Denna förordning träder i kraft den 1 december 2019.

Genom denna förordning upphävs republikens presidents förordning om skötseln på Åland av uppgifter som gäller konsumentrådgivning (720/2014).

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.