Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordningom utredning och mätning av naturgasleveranser 10.10.2019/1008

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av naturgasmarknadslagen (587/2017):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på genomförande av balansansvar, utredning av naturgasleveranser och mätning av naturgasleveranser i naturgassystemet.

Vad som i denna förordning föreskrivs om naturgas tillämpas även på gas som härstammar från förnybara energikällor och annan gas som matas in i ett överförings- eller distributionsnät som ingår i naturgassystemet.

Vad som i denna förordning föreskrivs om inmatning i nätet av och inmatningspunkterna för gas som härstammar från förnybara energikällor tillämpas också på inmatning i nätet av och inmatningspunkterna för sådan i 2 § 2 mom. i naturgasmarknadslagen avsedd annan gas som matas in i ett överförings- eller distributionsnät som ingår i naturgassystemet.

2  §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) driftsställe en fysisk punkt i naturgassystemet till vilken naturgas levereras för en slutförbrukare,

2) leveransförhållande leverans av naturgas där en grossistmarknadspart som reserverar överföringskapacitet till sin kund levererar all den naturgas som denne behöver, leverans av naturgas där en grossistmarknadspart som reserverar överföringskapacitet balanserar differensen mellan kundens anskaffning och användning av naturgas genom att leverera den mängd naturgas som fattas eller att ta emot överskottet under varje balansavräkningsperiod samt leverans av gas som härstammar från förnybara energikällor eller av annan gas som avses i 2 § 2 mom. i naturg...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.