Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Republikens presidents förordning om skötseln på Åland av vissa uppgifter som gäller lagtings- och kommunalval samt rådgivande kommunala folkomröstningar (upphävt) 22.8.2019/970

Denna förordning har upphävts genom F 19.12.2019/1310, som gäller fr.o.m. 1.1.2020.

I enlighet med republikens presidents beslut föreskrivs med stöd av 32 § i självstyrelselagen för Åland (1144/1991), sådan paragrafen lyder delvis ändrad i lagarna 1556/1994 och 68/2004, och med samtycke av Ålands landskapsregering:

1 §

Det rösträttsregister som avses i 17 § i vallagen för Åland (Ålands författningssamling 2019:45) upprättas och sköts av Befolkningsregistercentralen enligt vad Ålands landskapsregering och Befolkningsregistercentralen närmare avtalar. Befolkningsregistercentralen sköter härvid de uppgifter som ankommer på valregistermyndigheten.

Befolkningsregistercentralen sköter även de uppgifter som enligt 8 § i landskapslagen om förfarandet vid rådgivande kommunala folkomröstningar (Ålands författningssamling 1998:20) ankommer på valregistermyndigheten.

2 §

Statens ämbetsverk på Åland, i egenskap av registerförvaltningens lokalmyndighet, sköter de uppgifter som enligt 18, 21, 22 och 26–29 § i vallagen för Åland ankommer på valregistermyndigheten.

3 §

Kostnaderna för de uppgifter som avses i 1 § 1 mom. och 2 § betalas av landskapet i enlighet med vad som avtalas mellan å ena sidan Ålands landskapsregering och å andra sidan Befolkningsregistercentralen och Statens ämbetsverk på Åland. På motsvarande sätt betalas kostnaderna för de uppgifter som avses i 1 § 2 mom. av den berörda kommunen.

4 §

Denna förordning träder i kraft den 1 september 2019.

Genom denna förordning upphävs förordningen om skötseln av vissa uppgifter s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.