Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om förfarandet för att lösa internationella skattetvister 16.5.2019/661

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 4 § 4 mom., 7 § 3 mom. och 12 § 6 mom. i lagen om förfarandet för att lösa internationella skattetvister (530/2019):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om sådana skyldigheter i EU-tvistlösningsförfaranden enligt lagen om förfarandet för att lösa internationella skattetvister (530/2019) som åläggs andra än den berörda personen och som gäller

1) underrättelser som hänför sig till ansökningar enligt 2 § i den lagen,

2) den förteckning över oberoende och kompetenta personer som avses i 12 § i den lagen,

3) utnämningen av sådana oberoende och kompetenta personer som avses i 12 § i den lagen till en tvistlösningskommitté som avses i den paragrafen.

2 §

Underrättelser som gäller ansökningar

Utöver vad som i 2–6 § i lagen om förfarandet för att lösa internationella skattetvister föreskrivs om behandlingen av ansökningar, ska den behöriga myndigheten inom två månader från mottagandet av en ansökan underrätta de behöriga myndigheterna i de övriga berörda staterna om mottagandet samt om vilket eller vilka språk den har för avsikt att använda vid kommunikationen under förfarandena för behandling av ärendet.

När den behöriga myndigheten av den berörda personen tar emot en sådan underrättelse om återkallelse av en ansökan som avses i 7 § i den lag som nämns i 1 mom., ska myndigheten utan dröjsmål underrätta de behöriga myndigheterna i de övriga berörda staterna om att förfarandet upphör.

3 §

Förteckningen över oberoende och kompetenta personer

Utöver vad som i 12 § i lagen om förfarandet för att lösa internationella skattetvister föreskrivs om oberoende o...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.