Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Jord- och skogsbruksministeriets förordning om administrationen av nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen 2019 11.4.2019/501

I enlighet med jord- och skogsbruksministeriets beslut föreskrivs med stöd av lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001):

1 kap.

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning ingår närmare bestämmelser om definition av åker som lämpar sig för odling, besittningstid, odlingssätt med beaktande av produktionsförhållandena på orten samt produktionssätt i fråga om olika djurslag, journalföring, överföring av besittningsrätten till enskilda skiften samt andra motsvarande omständigheter i de stödsystem som föreskrivs i följande förordningar av statsrådet:

1) statsrådets förordning om nationellt stöd till södra Finland 2019 (105/2019), nedan förordningen om nationellt stöd till södra Finland,

2) statsrådets förordning om nordligt stöd 2019 (106/2019), nedan förordningen om nordligt stöd,

3) statsrådets förordning om nationellt stöd för sockerbeta 2019 (107/2019),

4) statsrådets förordning om från produktionen frikopplat stöd för svin- och fjäderfähushållning samt kompensation för strukturförändringar inom svin- och fjäderfähushållning (759/2008).

På stöd till trädgårdsodlingen som betalas enligt 4–6 § i förordningen om nationellt stöd till södra Finland och 5 kap. i förordningen om nordligt stöd tillämpas inte denna förordning.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med:

1) åker som tillfälligt inte odlas sådan åker som på grund av en gödselstack eller av någon motsvarande tillfällig orsak inte odlas, dock inte områden som ännu inte har använts till odling eller som varaktigt har tagits ur produktion,

2) icke odlad åker s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.