Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Miljöministeriets förordning om väsentliga tekniska krav för golvbrunnar avsedda för spillvatteninstallationeri byggnader (I kraft från och med 1.1.2020) 9.4.2019/483

I enlighet med miljöministeriets beslut föreskrivs med stöd av 117 c § 3 mom. i markanvändnings- och bygglagen (132/1999), sådant det lyder i lag 958/2012:

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs det om väsentliga tekniska krav för golvbrunnar avsedda för spillvatteninstallationer i byggnader och på fastigheter. Förordningen omfattar sådana golvbrunnar som installeras i byggnader och vars vattenlås har ett stängande djup på minst 50 millimeter. Förordningen kan även tillämpas på golvbrunnar utan vattenlås, dvs. torrbrunnar.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) Golvbrunn en avloppsanordning som leder vattnet från golvet till avloppet genom hålen i golvbrunnens lock. En golvbrunn med ett vattenlås kan ha ett eller flera sidoutlopp. En golvbrunn utan vattenlås ska alltid vara kopplad till ett sidoutlopp i en golvbrunn med vattenlås.

2) Vattenlås avtagbar eller fast del av golvbrunnens stomme som genom en vattenpelare förhindrar att avloppslukt och avloppsgas kommer ut via golvbrunnen i det rum som är utrustat med avlopp.

3) Förhöjningsring en kompletterande del av golvbrunnen som används för att höja lockets nivå i förhållande till golvbrunnens stomme.

3 §

Allmänna krav

En golvbrunn ska kunna hantera hushållsavloppsvatten och stå emot normal mekanisk påfrestning och värmebelastning. Golvbrunnen ska vara lätt att rengöra.

Den lägsta punkten av den invändiga ytan på golvbrunnens sidoutloppsdel ska vara ovanför brunnens vattennivå. Avloppsrören ska kunna kopplas till golvbrunnens utloppsrör och sidoutlopp...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.